Praktisch

POWERTROPHY Richtlijnen

 

De powerTrophy richtlijnen tellen tevens als reglement en als algemene voorwaarden, en kunnen hier gedownload worden.

 

     

POWERTROPHY 2013 in PORTIMAO groot SUCCES!

78 piloten - 12 nationaliteiten - 39 teams - 9 motormerken

Het voorbije weekend organiseerde EYBIS – tijdens de BMW Motorrad Track Days 2013 – op het circuit van PORTIMAO, de “POWERTROPHY 300 km Luis CARREIRA”.

Het betrof een – goed verzekerde – wedstrijd voor amateurs, waarvoor geen licentie vereist was.

Luis Carreira was 3x Portugees kampioen superbike. Vorig jaar verongelukte hij dodelijk tijdens de GP van MACAU. De 300 km lange POWERTROPHY endurance wedstrijd – die ook vorig jaar reeds doorging op PORTIMAO – stond dit jaar in het teken van de herdenking aan Luis Carreira, en zal ook in de toekomst aan hem opgedragen worden.

Wat vorig jaar bescheiden begon met 13 teams van elk 2 piloten, explodeerde dit jaar tot een enorm succes: niet minder dan 78 piloten uit 12 landen namen deel. Ze kwamen uit Portugal, Frankrijk, België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Australië, Finland, Groot-Brittanië en zelfs Rusland. Samen vormden ze 39 teams van 2 piloten, rijdend op 9 verschillende motormerken.

Op die manier werd het - na de World SBK race in PORTIMAO - de meest succesvolle Portugese wedstrijd voor motoren van het jaar!

Opvallend daarbij was dat niet minder dan 35 % van de deelnemers op een BMW reden. Ook de snelste ronde in de wedstrijd werd op een BMW geklokt. Het was de Duitser Michi Seipold die ‘m op z’n naam schreef. Uiteindelijk wist hij ook de wedstrijd – voor de tweede opeenvolgende keer – te winnen, samen met z’n Oostenrijkse teamcollega Christian Fritz. Op de tweede plaats eindigden Alexandre Praud en Corentin Champely, gevolgd door de Fransman Eric Piotrowski en de Zwitser Jean-Luc Dumas.

De race in 6 beelden

Klik op een foto om 'm te downloaden in groter formaat

Het circuit van PORTIMAO... uitdagend als geen ander!

Pitstop

Winnaar Michi Seipold in actie op z'n BMW S 1000 RR

Eén minuut stilte ter nagedachtenis van Luis CARREIRA...

Van l.n.r.: Alexandre Praud, Corentin Champely, Christian Fritz, Michi Seipold, Jean-Luc Dumas, Eric Piotrowski

 

Downloads